Tvarohové rezy s mandľami

Tvarohové rezy s mandľami

Tvarohové rezy s mandľami znejú ako obľúbená klasika, ale ich prevedenie je o poznanie modernejšie. Milovníci tvarohových dezertov by si nemali nechať ujsť príležitosť tieto rezy ochutnať. Sú lahodné a ľahké aj vďaka krému a bielkovému snehu. Ich sladkosť vyvažuje jemne trpký ríbezľový džem.

Na cesto

  • 500 ghladká múka

  • 65 gpráškový cukor

  • 5 ksžĺtok

  • 250 gmaslo

Na tvarohovú náplň

  • 200 mlmlieko

  • 60 gkrupicový cukor

  • 40 gkukuričný škrob

  • 2 ksžĺtok

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 100 gríbezľový džem

Na bielkovú náplň

  • 2 ksbielok

  • 60 gkrupicový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

Na dokončenie

  • 60 gmandľové lupienky

Postup

  1. Múku preosejeme s cukrom. Pridáme žĺtky a na kúsky nakrájané zmäknuté maslo. Všetko spracujeme na pevné cesto a necháme ho v chladničke 30 minút odležať. Potom cesto rozvaľkáme na plát a položíme na plech s rozmermi 20x30 cm vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  2. Po upečení necháme korpus vychladnúť a prekrojíme ho na dva diely. Mlieko s cukrom a škrobom privedieme k varu a povaríme 2 minúty. Odstavíme a vmiešame žĺtky. Miešame, pokým krém nevychladne. Až potom vmiešame tvaroh.

  3. Jeden diel korpusu potrieme polovicou džemu a krému. Priklopíme druhým korpusom a potrieme zvyšným džemom. Uložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou na tuhý sneh. Rozotrieme ho na povrch stuhnutých rezov a posypeme mandľami. Nakrájame na porcie a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.