Bravčová panenka s omáčkou zo zeleného korenia

Bravčová panenka s omáčkou zo zeleného korenia

Tieto plátky mäsa si zamilujete – bravčová panenka s omáčkou zo zeleného korenia si vás získa jemnou konzistenciou a chrumkavou slaninou na povrchu. Tento recept sa stane zlatým klincom nedeľného alebo iného slávnostného obeda.

Ingrediencie

  • 600 gbravčová panenka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLdijónska horčica

  • 100 gslanina (plátky)

  • rastlinný olej

  • 2 PLzelené korenie v náleve

  • 100 mlvývar

  • 120 ml30 % smotana na šľahanie

  • mrazené zemiakové krokety ako príloha

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou a zabalíme do slaniny. Potom ju opekáme zo všetkých strán na lyžici oleja a preložíme do pekáča. Pečieme pri 180 °C asi 7 minút, vyberieme a necháme 5 minút odležať.

  2. Do panvice dáme zvyšok horčice a z nálevu scedené zelené korenie. Chvíľu suroviny necháme prevoňať a prepojiť sa. Zalejeme vývarom, smotanou a pár minút spolu povaríme. Dochutíme soľou a mletým korením.

  3. Hotové mäso nakrájame na plátky. Podávame napríklad spolu s mrazenými kroketami, ktoré pripravíme podľa návodu na obale prelejeme ich korenistou omáčkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.