Bravčová panenka s omáčkou zo zeleného korenia
Tieto plátky mäsa si zamilujete – bravčová panenka s omáčkou zo zeleného korenia si vás získa jemnou konzistenciou a chrumkavou slaninou na povrchu. Tento recept sa stane zlatým klincom nedeľného alebo iného slávnostného obeda.
Ingrediencie
600 gbravčová panenka
soľ
mleté čierne korenie
2 PLdijónska horčica
100 gslanina (plátky)
rastlinný olej
2 PLzelené korenie v náleve
100 mlvývar
120 ml30 % smotana na šľahanie
mrazené zemiakové krokety ako príloha
Postup
Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou a zabalíme do slaniny. Potom ju opekáme zo všetkých strán na lyžici oleja a preložíme do pekáča. Pečieme pri 180 °C asi 7 minút, vyberieme a necháme 5 minút odležať.
Do panvice dáme zvyšok horčice a z nálevu scedené zelené korenie. Chvíľu suroviny necháme prevoňať a prepojiť sa. Zalejeme vývarom, smotanou a pár minút spolu povaríme. Dochutíme soľou a mletým korením.
Hotové mäso nakrájame na plátky. Podávame napríklad spolu s mrazenými kroketami, ktoré pripravíme podľa návodu na obale prelejeme ich korenistou omáčkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre