Jarný zemiakový šalát s medvedím cesnakom
Klasika si občas žiada zmenu, pripravte si jarný zemiakový šalát s medvedím cesnakom a namiesto majonézy použite zálievku. Ľahšie stráviteľný a o niečo zdravší šalát je plný zeleniny, ale aj jarnej sezónnej bylinky, a to medvedieho cesnaku. Ten mu dodá výraznú chuť, ale neprebije ostatné chute.
Na šalát
1 kgjarné zemiaky
2 hrsťmedvedí cesnak
200 gzelený hrášok
50 gkukurica v konzerve
200 greďkovka
soľ
mleté čierne korenie
Na zálievku
2 PLbiely vínny ocot
2 PLpanenský olivový olej
2 PLdijónska horčica
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka. Necháme ich mierne vychladnúť, nakrájame ich na kocky a presunieme do misy.
V inej mise pripravíme zálievku prešľahaním vínneho octu, olivového oleja a dijonskej horčice. Pripravenou zálievkou prelejeme uvarené zemiaky, pridáme na plátky nakrájame reďkovky, kukuricu, hrášok a nasekaný medvedí cesnak. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Šalát necháme približne 30 minút odležať v chladničke.
Odležaný šalát podávame napríklad s obľúbeným pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre