Jarný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

Jarný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

Klasika si občas žiada zmenu, pripravte si jarný zemiakový šalát s medvedím cesnakom a namiesto majonézy použite zálievku. Ľahšie stráviteľný a o niečo zdravší šalát je plný zeleniny, ale aj jarnej sezónnej bylinky, a to medvedieho cesnaku. Ten mu dodá výraznú chuť, ale neprebije ostatné chute.

Na šalát

  • 1 kgjarné zemiaky

  • 2 hrsťmedvedí cesnak

  • 200 gzelený hrášok

  • 50 gkukurica v konzerve

  • 200 greďkovka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na zálievku

  • 2 PLbiely vínny ocot

  • 2 PLpanenský olivový olej

  • 2 PLdijónska horčica

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka. Necháme ich mierne vychladnúť, nakrájame ich na kocky a presunieme do misy.

  2. V inej mise pripravíme zálievku prešľahaním vínneho octu, olivového oleja a dijonskej horčice. Pripravenou zálievkou prelejeme uvarené zemiaky, pridáme na plátky nakrájame reďkovky, kukuricu, hrášok a nasekaný medvedí cesnak. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Šalát necháme približne 30 minút odležať v chladničke.

  3. Odležaný šalát podávame napríklad s obľúbeným pečivom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Bezmäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.