Jarný zemiakový šalát s reďkovkami a olivami
Keď dostanete chuť na zemiakový šalát, pripravte si tento s reďkovkami a olivami. A to ani zďaleka nie sú všetky ingrediencie, ktoré obsahuje. Vyskúšajte, možno nahradí aj vašu rokmi obľúbenú klasiku alebo po zime trochu odľahčí klasické stravovanie.
Ingrediencie
800 gzemiaky
soľ
celá rasca
1 ksčervená paprika
2 PLolivový olej
1 ksčervená cibuľa
1 zväzokreďkovka
200 gsyr feta
150 gsterilzovaný cícer
100 gčierne olivy
1 hrsťnasekané čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, rozmarín)
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
mleté čierne korenie
Postup
Zemiaky i so šupkou dôkladne očistíme, vložíme do hrnca s vodou, soľou, rascou a uvaríme do mäkka. Precedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na menšie kúsky. Potom ich dáme do veľkej misy.
Papriku očistíme, nakrájame na kúsky a orestujeme na 1 lyžici oleja. Cibuľu a reďkovky očistíme, nakrájame na tenké plátky. Syr nakrájame na kocky.
Do misy k zemiakov pridáme papriku aj s vypečenou šťavou, cícer, reďkovky, cibuľu, olivy, bylinky, citrónovú šťavu, soľ, korenie a premiešame. Necháme asi hodinu odležať pri izbovej teplote.
Nakoniec do šalátu vmiešame feta syr, zľahka premiešame, pokvapkáme zvyšným olejom, prípadne dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre