Kurací burger s rukolou a pestom z medvedieho cesnaku
Kurací burger s rukolou a pestom si určite obľúbia aj deti a stane sa hitom letných osláv a grilovačiek. Pesto z medvedieho cesnaku môžete neskôr prispôsobiť ročnému obdobiu a pripraviť napríklad bazalkovú verziu. Bude rovnako chutná a skvele sa hodí s kuracím mäsom.
Na pesto
1 zväzokmedvedí cesnaku
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
2 PLplátkové mandle
1 PLparmezán
80 mlolivový olej
80 mlrastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
Na prípravu mäsa
1000 gmleté kuracie mäso
80 gstrúhanka
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
1 strúčikcesnaku
1 PLúdená mletá paprika
olej na restovanie
Na dokončenie
4 kshamburgerové pečivo buľky
4 plátkyschwarzwaldská šunka
4 hrsťčerstvá rukola
1 ksčervená cibuľa
2 ksväčšie paradajky
2 PLmajonéza
Postup
Medvedí cesnak umyjeme, očistíme a nahrubo nakrájame. Potom ho rozmixujeme spolu s lístkami petržlenu, nasucho orestovanými mandľami, nastrúhaným parmezánom, obomi olejmi, soľou a korením.
Mäso zmiešame so strúhankou, cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou, korením a údenou paprikou. Rukami vytvarujeme 4 placky, ktoré pozvoľna opečieme z oboch strán do zlatista.
Cibuľu a paradajky nakrájame na tenké plátky, cibuľu rozoberieme na kolieska. Žemle na burgery prepolíme a nasucho opečieme na panvici do zlatista.
Spodnú čas žemle potrieme vždy majonézou, pridáme rukolu, plátok šunky, pripravené mäso, cibuľu a paradajku. Na vrchnú časť žemle nanesieme pesto z medvedieho cesnaku. Žemle spojíme špajdľou a podávame napríklad so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre