Kuracie prsia s plnkou z medvedieho cesnaku

Kuracie prsia s plnkou z medvedieho cesnaku

Takto chutí a vyzerá jar na tanieri, pretože kuracie prsia s plnkou z medvedieho cesnaku predstavujú sezónne chute. Jemné mäso je ochutené bylinkou, ktorú všetci tak radi používame, pretože je jednou z prvých, ktorá hlási príchod jarných dní.

Ingrediencie

  • 2 ksrožky

  • 3 PLmlieko

  • 50 gúdené mäso

  • 1 hrsťmedvedí cesnak

  • 2 ksvajcia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 1 štipkamuškátový oriešok

  • 4 kskuracie prsia napríklad typ supreme s krídlom

  • 40 gmaslo

Postup

  1. Rožky nakrájame na drobno, pokropíme mliekom a premiešame. Údené a medvedí cesnak nakrájame na drobno a premiešame spolu s rožkami.

  2. Žĺtky pridáme k pečivu a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Plnku ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

  3. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka, do mäsa urobíme ostrým nožnom otvor a pomocou vrecka naplníme plnkou.

  4. Vložíme do pekáča, osolíme, pridáme maslo a pečieme pri 190 °C asi 20 minút. Hotové podávame napríklad so zemiakovou kašou ochutenou medvedím cesnakom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.