Kuracie prsia s plnkou z medvedieho cesnaku
Takto chutí a vyzerá jar na tanieri, pretože kuracie prsia s plnkou z medvedieho cesnaku predstavujú sezónne chute. Jemné mäso je ochutené bylinkou, ktorú všetci tak radi používame, pretože je jednou z prvých, ktorá hlási príchod jarných dní.
Ingrediencie
2 ksrožky
3 PLmlieko
50 gúdené mäso
1 hrsťmedvedí cesnak
2 ksvajcia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
1 štipkamuškátový oriešok
4 kskuracie prsia napríklad typ supreme s krídlom
40 gmaslo
Postup
Rožky nakrájame na drobno, pokropíme mliekom a premiešame. Údené a medvedí cesnak nakrájame na drobno a premiešame spolu s rožkami.
Žĺtky pridáme k pečivu a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Plnku ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Plnku dáme do cukrárskeho vrecka, do mäsa urobíme ostrým nožnom otvor a pomocou vrecka naplníme plnkou.
Vložíme do pekáča, osolíme, pridáme maslo a pečieme pri 190 °C asi 20 minút. Hotové podávame napríklad so zemiakovou kašou ochutenou medvedím cesnakom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre