Kuracie stehná s paradajkami a mascarpone

Kuracie stehná s paradajkami a mascarpone

Kuracie stehná s paradajkami a mascarpone sú inšpirované talianskou kuchyňou. Jednoduchá príprava vás nevyčerpá a v pohode si budete môcť vychutnať toto lahodné jedlo v kruhu najbližších.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie stehná

  • soľ

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 štipkachilli vločky

  • 800 gsekané paradajky

  • 1 ksbobkový list

  • 1 PLkapary

  • 1 hrsťcherry paradajky

  • 4 PLmascarpone

  • 1 hrsťčerstvá bazalka

Postup

  1. Stehná osolíme a v pekáči vhodnom na varenie aj na pečenie ich na oleji opečieme z oboch strán do zlatista. Opečené stehná vyberieme a zatiaľ ich odložíme.

  2. Cibuľu s cesnakom nakrájame na jemno a v tom istom pekáči ich spolu s chilli asi 4 minúty opečieme. Pridáme sekané paradajky s bobkovým listom, osolíme a privedieme k varu. Omáčku necháme asi 15 minút zľahka pobublávať.

  3. Následne do nej vmiešame kapary a navrch rozložíme opečené stehná s cherry paradajkami. Pečieme pri 180 °C asi 50 minút do mäkka.

  4. Nakoniec do omáčky vmiešame mascarpone s bazalkou a ako prílohu môžeme zvoliť napríklad gnocchi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.