Kuracie stehná s paradajkami a mascarpone
Kuracie stehná s paradajkami a mascarpone sú inšpirované talianskou kuchyňou. Jednoduchá príprava vás nevyčerpá a v pohode si budete môcť vychutnať toto lahodné jedlo v kruhu najbližších.
Ingrediencie
4 kskuracie stehná
soľ
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1 štipkachilli vločky
800 gsekané paradajky
1 ksbobkový list
1 PLkapary
1 hrsťcherry paradajky
4 PLmascarpone
1 hrsťčerstvá bazalka
Postup
Stehná osolíme a v pekáči vhodnom na varenie aj na pečenie ich na oleji opečieme z oboch strán do zlatista. Opečené stehná vyberieme a zatiaľ ich odložíme.
Cibuľu s cesnakom nakrájame na jemno a v tom istom pekáči ich spolu s chilli asi 4 minúty opečieme. Pridáme sekané paradajky s bobkovým listom, osolíme a privedieme k varu. Omáčku necháme asi 15 minút zľahka pobublávať.
Následne do nej vmiešame kapary a navrch rozložíme opečené stehná s cherry paradajkami. Pečieme pri 180 °C asi 50 minút do mäkka.
Nakoniec do omáčky vmiešame mascarpone s bazalkou a ako prílohu môžeme zvoliť napríklad gnocchi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre