Maslové kura na indický spôsob
Bohatá a výrazná chuť charakterizuj maslové kura na indický spôsob. Milovníci indickej kuchyne dobre vedia, že je plná intenzívnych korenín a tie rozhodne nechýbajú ani v tomto recepte. Či už si kura pripravíte s ryžou alebo s chlebovými plackami naan, bude chutiť rovnako dokonale.
Na marinádu
800 gkuracie prsia
3 strúčikycesnaku
1 ksčerstvý zázvor (menší kúsok)
180 ggrécky jogurt
3 PLindické kari korenie
1 ČLsoľ
Na omáčku
2 PLolivový olej
4 PLmaslo
1 ksveľká cibuľa
3 strúčikycesnaku
1 PLčerstvý zázvor
2 PLindické kari korenie
soľ
180 gparadajková passata
1 plechovkakokosové mlieko
Na dokončenie
1 hrsťčerstvý koriander
dusená ryža basmati alebo chlieb naan
soľ podľa chuti
Postup
Mäso nakrájame na kocky, cesnak so zázvorom nastrúhame na jemno a premiešame s mäsom. Pridáme jogurt, korenie a soľ a všetko premiešame. Zmes necháme 5 až 10 minút pri izbovej teplote marinovať.
Na panvici s rozohriatym olejom mäso orestujeme do zlatista, pridáme lyžicu masla, premiešame a preložíme na tanier. V rovnakej panvici orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej 2 lyžice masla, nastrúhaný cesnak so zázvorom a kari korením. Omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením, po približne 5 minútach pridáme passatu a varíme ďalších 5 minút.
Následne prilejeme hrnček vody s mliekom a asi 10 minút omáčku prevaríme. Vmiešame lyžicu masla, mäso aj so šťavou a ešte krátko varíme do zhustnutia.
Nakoniec pridáme nasekaný koriander, osolíme, okoreníme a podávame napríklad s ryžou basmati alebo chlebom naan. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre