Mrkvové tortičky s pistáciovým krémom

Mrkvové tortičky s pistáciovým krémom

Dezert ako z cukrárne, to sú mrkvové tortičky s pistáciovým krémom. Krásne vyzerajú, skvele chutia a už od prvého sústa budete vedieť, že ste si našli novú sladkú závislosť, ktorá vás len tak ľahko neopustí.

Na cesto

  • 140 gmrkva

  • citrónová šťava z polovice citróna

  • 4 ksvajcia

  • 150 gpráškový cukor

  • 150 gmaslo

  • 150 gkyslá smotana

  • 100 gvlašské orechy

  • 300 gpolohrubá múka

  • 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

Na náplň

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 4 PLpistáciová pasta

Na dokončenie

  • jedlé kvety

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na pevný sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny.

  2. Bielky spojíme s maslovou zmesou a pridáme kyslú smotanu, nastrúhanú mrkvu s citrónom, nasekané orechy a krátko premiešame. Nakoniec prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a stierkou zľahka premiešame.

  3. Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť na papieri a potom ho odtrhneme. Z korpusu vykrojíme kolieska s priemerom 8 centimetrov.

  4. Smotanu vyšľaháme do tuha. Tvaroh zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom vmiešame šľahačku a pistáciovú pastu. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Náplňou vždy zlepíme tri kolieska a spojíme ich malých tortičiek. Povrch potrieme zvyšným krémom a zdobíme jedlými kvetmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.