Mrkvové tortičky s pistáciovým krémom
Dezert ako z cukrárne, to sú mrkvové tortičky s pistáciovým krémom. Krásne vyzerajú, skvele chutia a už od prvého sústa budete vedieť, že ste si našli novú sladkú závislosť, ktorá vás len tak ľahko neopustí.
Na cesto
140 gmrkva
citrónová šťava z polovice citróna
4 ksvajcia
150 gpráškový cukor
150 gmaslo
150 gkyslá smotana
100 gvlašské orechy
300 gpolohrubá múka
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
Na náplň
200 mlsmotana na šľahanie
250 gmäkký tvaroh
100 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
4 PLpistáciová pasta
Na dokončenie
jedlé kvety
Postup
Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na pevný sneh. Zmäknuté maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny.
Bielky spojíme s maslovou zmesou a pridáme kyslú smotanu, nastrúhanú mrkvu s citrónom, nasekané orechy a krátko premiešame. Nakoniec prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom a stierkou zľahka premiešame.
Hotové cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť na papieri a potom ho odtrhneme. Z korpusu vykrojíme kolieska s priemerom 8 centimetrov.
Smotanu vyšľaháme do tuha. Tvaroh zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom vmiešame šľahačku a pistáciovú pastu. Krémom naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Náplňou vždy zlepíme tri kolieska a spojíme ich malých tortičiek. Povrch potrieme zvyšným krémom a zdobíme jedlými kvetmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre