Obrátené rezne s cibuľou a petržlenovou vňaťou
Tak efektné obrátené rezne s cibuľou a petržlenovou vňaťou si jednoducho musíte dopriať. Vyzerajú zaujímavo, ich príprava nie je zložitá a tá vôňa a chuť. Už asi viete, čo si najbližšie dáte na obed.
Ingrediencie
600 gbravčové stehno
soľ
mleté čierne korenie
1 ČLsušený cesnak
1 ČLhorčica
strúhanka
2 ksvajcia
50 mlaž 100 ml mlieko
1 hrsťnasekaná petržlenová vňať
rastlinný olej na smaženie
2 kscibuľa
100 gmaslo
Postup
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Potom ho naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme sušeným cesnakom a potrieme horčicou. Obalíme v strúhanke, ktorú do mäsa vtlačíme prípadne vklepeme. Potom plátky obalíme v osolených prešľahaných vajciach s trochou mlieka a nasekanou petržlenovou vňaťou. Na panvici opečieme z oboch strán do zlatista.
Mäso vyberieme z panvice a na tej istej panvici orestujeme cibuľu nakrájanú na pásiky. Preložíme do pekáča, na ňu rozprestrieme mäso, pridáme kúsky masla, podlejeme vodou a pečieme pri 200 °C asi 25 minút.
Rezne podávame napríklad s pučenými zemiakmi a nakrájanou zeleninou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre