Pivové rožky s hermelínovou nátierkou
Pivové rožky s hermelínovou nátierkou si vzájomnú spoločnosť dokážu vychutnať. Ak si to chcete overiť, musíte si ich pripraviť. Nezabudnite však, že pivo ide aj do cesta, ale aj do nátierky.
Na cesto
500 gpolohrubá múka
320 mlpivo
30 gdroždie
1 ksžĺtok
50 gmaslo
15 gsoľ
Na nátierku
2 kshermelín syr
3 PLpivo
100 gšunka
6 PLkyslá smotana
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 štipkaštipľavá mletá paprika
Postup
Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a nalejeme časť vlažného piva. Pridáme aj rozdrobené droždie. Necháme asi 10 minút kysnúť, potom pridáme žĺtok, zvyšné pivo, rozpustené maslo, osolíme a premiešame. Vypracujeme hladké cesto. To necháme pod utierkou asi 60 minút kysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na placku, vykrojíme 8 trojuholníkov, zabalíme ich do tvaru rožkov a preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom ich upečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Medzitým roztlačíme v miske hermelín, prilejeme pivo, primiešame šunku nakrájanú na kocky, vmiešame kyslú smotanu, osolíme, okoreníme a prisypeme štipľavú papriku. Dobre premiešame a potrieme pivové rožky. Pred podávaním môžeme posypať čerstvou pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre