Pivové rožky s hermelínovou nátierkou

Pivové rožky s hermelínovou nátierkou

Pivové rožky s hermelínovou nátierkou si vzájomnú spoločnosť dokážu vychutnať. Ak si to chcete overiť, musíte si ich pripraviť. Nezabudnite však, že pivo ide aj do cesta, ale aj do nátierky.

Na cesto

  • 500 gpolohrubá múka

  • 320 mlpivo

  • 30 gdroždie

  • 1 ksžĺtok

  • 50 gmaslo

  • 15 gsoľ

Na nátierku

  • 2 kshermelín syr

  • 3 PLpivo

  • 100 gšunka

  • 6 PLkyslá smotana

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 štipkaštipľavá mletá paprika

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a nalejeme časť vlažného piva. Pridáme aj rozdrobené droždie. Necháme asi 10 minút kysnúť, potom pridáme žĺtok, zvyšné pivo, rozpustené maslo, osolíme a premiešame. Vypracujeme hladké cesto. To necháme pod utierkou asi 60 minút kysnúť na teplom mieste.

  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na placku, vykrojíme 8 trojuholníkov, zabalíme ich do tvaru rožkov a preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom ich upečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  3. Medzitým roztlačíme v miske hermelín, prilejeme pivo, primiešame šunku nakrájanú na kocky, vmiešame kyslú smotanu, osolíme, okoreníme a prisypeme štipľavú papriku. Dobre premiešame a potrieme pivové rožky. Pred podávaním môžeme posypať čerstvou pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Večera
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.