Rozmarínové tortičky s medovým krémom
Sladučké rozmarínové tortičky s medovým krémom nie sú úplne receptom vhodným pre cukrára začiatočníka, napriek tomu s istou dávkou odvahy a odhodlania by ich mohol upiecť naozaj každý.
Na korpus
175 gpráškový cukor
350 ghladká múka
1 ČLjedlá sóda
1 ksvajce
3 PLmlieko
2 PLmed
50 gmaslo
Na krém
500 gtermizovaná nátierka z čerstvého syra
100 mlsmotana na šľahanie
150 mlcitrónová šťava
Na dokončenie
3 PLmed pri servírovaní
3 vetvičkyrozmarín
lyofilizované maliny
Postup
V mise zmiešame všetky sypké suroviny na korpus. Pridáme vajce, mlieko, med a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát s hrúbkou 5 mm. Cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre približne 15 minút pri 170 °C. Korpus necháme vychladnúť.
Na krém vyšľaháme syr, med, smotanu a citrónovú šťavu. Z korpusu vykrojíme kolieska s priemerom približne 8 cm. Na každú tortičku budeme potrebovať 3 kolieska. Každé z nich potrieme krémom, pokvapkáme medom (okrem vrchnej vrstvy) a poukladáme na seba.
Potom tortičky potrieme z vrchu aj zo strán krémom a odložíme do chladničky. Ideálne do druhého dňa. Pred podávaním povrch tortičiek pokvapkáme medom, ozdobíme čerstvým rozmarínom a mrazom sušenými malinami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre