Rozmarínové tortičky s medovým krémom

Rozmarínové tortičky s medovým krémom

Sladučké rozmarínové tortičky s medovým krémom nie sú úplne receptom vhodným pre cukrára začiatočníka, napriek tomu s istou dávkou odvahy a odhodlania by ich mohol upiecť naozaj každý.

Na korpus

  • 175 gpráškový cukor

  • 350 ghladká múka

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 1 ksvajce

  • 3 PLmlieko

  • 2 PLmed

  • 50 gmaslo

Na krém

  • 500 gtermizovaná nátierka z čerstvého syra

  • 100 mlsmotana na šľahanie

  • 150 mlcitrónová šťava

Na dokončenie

  • 3 PLmed pri servírovaní

  • 3 vetvičkyrozmarín

  • lyofilizované maliny

Postup

  1. V mise zmiešame všetky sypké suroviny na korpus. Pridáme vajce, mlieko, med a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na tenký plát s hrúbkou 5 mm. Cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre približne 15 minút pri 170 °C. Korpus necháme vychladnúť.

  2. Na krém vyšľaháme syr, med, smotanu a citrónovú šťavu. Z korpusu vykrojíme kolieska s priemerom približne 8 cm. Na každú tortičku budeme potrebovať 3 kolieska. Každé z nich potrieme krémom, pokvapkáme medom (okrem vrchnej vrstvy) a poukladáme na seba.

  3. Potom tortičky potrieme z vrchu aj zo strán krémom a odložíme do chladničky. Ideálne do druhého dňa. Pred podávaním povrch tortičiek pokvapkáme medom, ozdobíme čerstvým rozmarínom a mrazom sušenými malinami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.