Slaný koláč z mrkvového cesta s jarnou cibuľkou

Slaný koláč z mrkvového cesta s jarnou cibuľkou

Takú vôňu, akú vám v kuchyni pripraví slaný koláč z mrkvového cesta s jarnou cibuľkou a pancettou ste ešte nezažili. Tento koláč môžete pokojne podávať aj návšteve, najmä pokiaľ si veľmi nepochutnáva na tradičných sladkých dobrotách.

Na korpus

  • 2 ksvajcia

  • 70 mlolivový olej

  • 100 govsené vločky

  • 140 ghladká múka

  • 1/2 ČLprášok do pečiva

  • 120 gmrkva + mrkva na dozdobenie

  • maslo na vymastenie formy

Na náplň

  • 100 gúdená pancetta alebo slanina

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ČLtrstinový cukor

  • 3 ksjarná cibuľka + na dozdobenie

  • 125 gsyr mozzarella

  • 200 mlmlieko

  • 2 ksvajcia

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Vajcia rozklepneme do misky, pridáme olivový olej a pomocou metličky prešľaháme. Prisypeme ovsené vločky, múku, prášok do pečiva. Mrkvu nastrúhame a pridáme k cestu. Spracujeme na hladké cesto. Pokiaľ je lepivé, môžeme pridať ešte trochu múky.

  2. Rúru predhrejeme na 170 °C. Guľatú formu s priemerom 24 až 26 cm vymažeme maslom. Cesto pomocou valčeka vyvaľkáme na tenko a prenesieme do formy až po okraj. Dáme piecť na 10 minút.

  3. Na panvici orestujeme rezance pancetty do zlatista. Pridáme na tenké mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu a restujeme opäť do zlatista. Potom do panvice pridáme trstinový cukor a necháme zmes skaramelizovať. Nakoniec pridáme aj nakrájanú jarnú cibuľku. Hotovú zmes preložíme na predpečené cesto a pridáme nastrúhanú mozzarellu. Navrch poukladáme zvisle prekrojenú mrkvu a jarnú cibuľku.

  4. V miske zmiešame mlieko, 2 vajíčka, soľ, korenie a všetko metličkou prešľaháme. Náplň nalejeme na naplnený a predpečený korpus a dáme do rúry na 15 až 20 minút dopiecť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Chuťovky
Koláče
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.