Slaný koláč z mrkvového cesta s jarnou cibuľkou
Takú vôňu, akú vám v kuchyni pripraví slaný koláč z mrkvového cesta s jarnou cibuľkou a pancettou ste ešte nezažili. Tento koláč môžete pokojne podávať aj návšteve, najmä pokiaľ si veľmi nepochutnáva na tradičných sladkých dobrotách.
Na korpus
2 ksvajcia
70 mlolivový olej
100 govsené vločky
140 ghladká múka
1/2 ČLprášok do pečiva
120 gmrkva + mrkva na dozdobenie
maslo na vymastenie formy
Na náplň
100 gúdená pancetta alebo slanina
1 ksčervená cibuľa
1 ČLtrstinový cukor
3 ksjarná cibuľka + na dozdobenie
125 gsyr mozzarella
200 mlmlieko
2 ksvajcia
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Vajcia rozklepneme do misky, pridáme olivový olej a pomocou metličky prešľaháme. Prisypeme ovsené vločky, múku, prášok do pečiva. Mrkvu nastrúhame a pridáme k cestu. Spracujeme na hladké cesto. Pokiaľ je lepivé, môžeme pridať ešte trochu múky.
Rúru predhrejeme na 170 °C. Guľatú formu s priemerom 24 až 26 cm vymažeme maslom. Cesto pomocou valčeka vyvaľkáme na tenko a prenesieme do formy až po okraj. Dáme piecť na 10 minút.
Na panvici orestujeme rezance pancetty do zlatista. Pridáme na tenké mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu a restujeme opäť do zlatista. Potom do panvice pridáme trstinový cukor a necháme zmes skaramelizovať. Nakoniec pridáme aj nakrájanú jarnú cibuľku. Hotovú zmes preložíme na predpečené cesto a pridáme nastrúhanú mozzarellu. Navrch poukladáme zvisle prekrojenú mrkvu a jarnú cibuľku.
V miske zmiešame mlieko, 2 vajíčka, soľ, korenie a všetko metličkou prešľaháme. Náplň nalejeme na naplnený a predpečený korpus a dáme do rúry na 15 až 20 minút dopiecť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre