Šošovicová polievka so zemiakmi

Šošovicová polievka so zemiakmi

Strukoviny sú bohatým zdrojom vlákniny a napríklad šošovicová polievka so zemiakmi vám ich doplní dostatočne. Spája tie najobľúbenejšie tradičné ingrediencie spolu s paradajkovým pretlakom a passatou, a preto veríme, že si nájde veľa fanúšikov.

Ingrediencie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 100 gcibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 ksveľká mrkva

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 100 gparadajková passata

  • 200 gšošovica zmes červenej a zelenej

  • 300 gmalé zemiaky aj so šupkou

  • 2 ČLsoľ

  • 1/4 ČLmleté čierne korenie

  • 1/4 ČLtymián

  • 1/2 ČLsušená majoránka

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. V hrnci zohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme nasekaný cesnak a nakrájanú mrkvu. Varíme za občasného miešania asi 3 minúty.

  2. Pridáme pretlak, passatu, šošovicu a povaríme približne 1 minútu. Potom pridáme na kúsky nakrájané zemiaky, zalejeme 1 litrom vody, ochutíme soľou, korením, tymiánom a majoránkou.

  3. Zakryjeme a privedieme k varu. Potom znížime teplotu a varíme asi 35 minút do mäkka. Podľa potreby dochutíme a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózové jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.