Zapečené francúzske zemiaky s hubami

Zapečené francúzske zemiaky s hubami

Tipneme si, že takéto zapečené francúzske zemiaky s hubami asi nepripravuje veľa z vás. Dovolíme si však tvrdiť, že aj keď preferujete tradičný recept, tomuto s hubami by ste mali dať šancu. Výsledok je šťavnatý a chuťovo presvedčivý aj pre najväčších konzervatívcov.

Na prípravu zemiakov

  • 1000 gzemiaky

  • soľ

  • drvená rasca

  • 250 gúdená bravčová krkovička

  • 150 gčerstvé huby

  • 2 kscibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 150 gmrazený hrášok

  • 3 PLbravčová masť

  • mleté čierne korenie

  • 1/4 zväzokčerstvá petržlenová vňať

Na dokončenie

  • 5 ksvajcia

  • 100 mlmlieko

Postup

  1. Umyté zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou domäkka. Precedíme ich, necháme vychladnúť, potom očistíme a nakrájame na plátky.

  2. Údené mäso nakrájame na kocky, huby očistíme a nakrájame ich na štvrtiny. Cibuľu s cesnakom očistím, nakrájame na drobno, hrášok prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.

  3. Na masti orestujeme mäso s cibuľou, cesnakom, hubami, soľou, korením a rascou. Do orestovanej zmesi pridáme zemiaky, nasekanú petržlenovú vňať, hrášok, opatrne premiešame a preložíme do zapekacej misy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút.

  4. V mise rozšľaháme vajíčka s mliekom, osolíme ich a po 30 minútach nalejeme na zemiaky. Pečieme ďalších 30 minút. Podávame napríklad s nakladanými uhorkami alebo zeleninou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.