Zemiakové košíčky

Zemiakové košíčky

Zemiakové košíčky sú jednoduchá a pekne vyzerajú dobrota, ktorú môžete ozdobiť a naplniť ľubovoľnou zeleninou. Príprava je jednoduchá a veríme, že s menšou pomocou bude baviť aj trochu staršie deti.

Ingrediencie

  • 600 gškrobové zemiaky

  • soľ podľa chuti

  • 1 PLmaslo + rozpustené maslo na potretie

  • 1 ksveľké vajce

  • 3 PLhráškové pyré

  • 150 mlsmotana na varenie

Na náplň

  • 100 greďkovka

  • 50 ghrášok

  • 50 gsterilizovaná kukurica

  • olivový olej na pokvapkanie

  • mrkvová vňať na dozdobenie

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich v osolenej vode asi 20 minút do mäkka. Vodu zlejeme a zemiaky vyšľaháme ročným šľahačom s lyžicou masla. Osolíme a necháme trocha vychladnúť, asi 5 minút. Potom zašľaháme vajce, hráškové pyré a toľko smotany, aby zmes bola kašovitá, ale nie riedka.

  2. Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiakovú hmotu dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame košíčky s priemerom 7 centimetrov. Pokvapkáme rozpusteným maslom a pečieme približne 10 až 15 minút do zlatista.

  3. Hotové košíčky naplníme nakrájanými reďkovkami, hráškom a kukuricou. Pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme mrkvovou vňaťou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Prílohy
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.