Zemiakové košíčky
Zemiakové košíčky sú jednoduchá a pekne vyzerajú dobrota, ktorú môžete ozdobiť a naplniť ľubovoľnou zeleninou. Príprava je jednoduchá a veríme, že s menšou pomocou bude baviť aj trochu staršie deti.
Ingrediencie
600 gškrobové zemiaky
soľ podľa chuti
1 PLmaslo + rozpustené maslo na potretie
1 ksveľké vajce
3 PLhráškové pyré
150 mlsmotana na varenie
Na náplň
100 greďkovka
50 ghrášok
50 gsterilizovaná kukurica
olivový olej na pokvapkanie
mrkvová vňať na dozdobenie
Postup
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich v osolenej vode asi 20 minút do mäkka. Vodu zlejeme a zemiaky vyšľaháme ročným šľahačom s lyžicou masla. Osolíme a necháme trocha vychladnúť, asi 5 minút. Potom zašľaháme vajce, hráškové pyré a toľko smotany, aby zmes bola kašovitá, ale nie riedka.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiakovú hmotu dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame košíčky s priemerom 7 centimetrov. Pokvapkáme rozpusteným maslom a pečieme približne 10 až 15 minút do zlatista.
Hotové košíčky naplníme nakrájanými reďkovkami, hráškom a kukuricou. Pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme mrkvovou vňaťou. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre